Bolovi u koljenima

 

Radimo predoperativnu i postoperativno rehabilitaciju koljenog zgloba s ciljanom kineziterapijom i Dns metodom koja daje izvrsne rezultate. Naš terapeut Marko Šola je ujedno magistar kineziologije i Dns terapeut s dugogodišnjim iskustvom u rehabilitaciji ozljeda koljena i sportskoj pripremi.

Prednosti Dns rehabilitacije pred konvencionalnom fizikalnom terapijom

Dinamička neuromuskularna rehabilitacija uči mozak održati kontrolu i stabilnost pokreta. Klijent ima dugotrajne rezultate i mogućnost da sam upotrijebi naučeno za održavanje zdravlja svog tijela. Dns se bazira na uspostavi idealnih oslonaca i omogućuje optimalnu dinamičku stabilnost zglobova. Dinamička stabilnost znači da se omogućava maksimalna mobilnost zgloba bez potrošnje potpornih struktura (ligamenata, meniska) i unutrašnje i vanjske sile zgloba su u savršenom balansu.

Bolovi u koljenima

Pojava bolova u koljenu nastaje zbog traume ili vanjskog utjecaja (udarac, pad …) i repetetivnog stresa. Na zdravlje koljena najviše utječu funkcija stopala, kukova i pozicije zdjelice, jer pripadaju  donjem kinetičkom lanacu. Nepravilnosti u stopalima (spuštena stopala, loš obrazac hoda) i kukovima s vremenom oštećuje koljeni zglob zbog nesavršenog prijenosa sile između natkoljenice i potkoljenice.

Simptomi

Simptomi boli u koljenu mogu biti različiti i uglavnom se dijagnosticiraju i dijele s obzirom na anatomiju koljena. Artritična, meniskalna i ligamentna bol se pojavljuje u sredini koljena ili oko sredine unutarnjeg dijela zgloba. Ne artritični bolovi pojavljuju se ispod, iznad ili oko podnožja čašice koljena. Traumatske ozljede zgloba koljena i bolovi uslijed sportskog prenaprezanja daju posebnu kliničku sliku.

Koja je procedura kod pojavi bol u koljenu?

Ako bolovi u koljenu ne posustaju posavjetujte se doktorom ortopedom ili fizijatrom koji će vas po potrebi uputiti na dodatnu dijagnostiku. S dobivenim rezultatima biti ćete upućeni na daljnje liječenje. U većini slučajeva preporuča se konzervativno liječenje u što spadaju kineziterapija i fizikalna terapija, gdje se vježbama pokušava umanjiti simptome i vratiti normalna funkcija koljenog zgloba. U slučajevima gdje su oštećenja prevelika preporuča se operacijsko liječenje.

 

Naručite se..


Prihvaćanjem ove privole i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom u ovaj kontakt obrazac pristajete na obradu niže navedenih vrsta osobnih podataka u svrhu koju označite u ovom obrascu. Opširnije o davanju privole i načinu upravljanja Vašim osobnim podacima možete pročitati na stranici: https://somato-zg.eu/prihvacanje-privole/. Podatke koje navedete u ovom obrascu koristiti ćemo isključivo u sljedeću svrhu (molimo označite kvačicom):
DaNe marketinške svrhe - dostavljanje informacija, ponuda i promidžbenih materijala o proizvodima i/ili uslugama

Za navedenu svrhu obrade, pristajem da me Somato d.o.o. kontaktira putem sljedećih komunikacijskih kanala (molimo odaberite):
DaNe Emailom na gore navedenu email adresu
DaNe Telefonskim pozivom na gore navedeni broj telefona

Upiši znakove: captcha