Rehabilitacija po DNS-u

Što je DNS?

DNS je skraćenica za dinamičku neuromuskularnu stabilizaciju, metodu Praške škole rehabilitacije.
Cilj DNS-a je edukacija pravilnog držanja i kretanja koje dovode do zdravlja.
DNS uči mozak održati kontrolu i stabilnost pokreta, što klijentu daje dugotrajne rezultate i mogućnost da sam upotrijebi naučeno za održavanje zdravlja svog tijela.  DNS metoda rehabilitacije postaje sve popularnija i u Hrvatskoj dok se u ostatku svijeta već duže vrijeme koristi.

Tko provodi rehabilitaciju?

Rehabilitaciju po DNS-u Praške škole u Hrvatskoj provode mnogi koji su odslušali određena predavanja, a kategoriziraju se ovisno o stupnjevima. Postoje stupnjevi za trenere I, II i III, nakon polaganja zadnjeg stupnja stječe se zvanje trenera za vježbe po DNS-u, a naučeno se  implementira u sportu i rekreaciji.

Postoje terapeutski stupnjevi za liječnike, fizikalne terapeute i kineziterapeute namjenjeni za rehabilitaciju.        Stupnjevi su; A, B, C i zadnji D stupanj za koji je potrebno tri godine rada po Praškoj školi rehabilitacije kako bi se moglo pristupiti završnom ispitu i steći zvanje DNS terapeuta.

 

Naš Marko Šola mag.cin. nosi obje titule i jedan je od rijetkih terapeuta iz Hrvatske, uvršten na službenu listu Praške škole rehabilitacije.http://www.rehabps.cz/rehab/certified_practitioners.php?zeme_var=Croatia#slide

Za koje probleme je namijenjen DNS i kome?

Cilj DNS metode je edukacija i usvajanje pravilnih pokreta i koristi se kod bolnih stanja tijela (vrat, leđa, ramena, koljena, upale tetiva i dr.), nepravilnog držanja (skolioza, kriva kifoza, lordoza) i lošeg pokreta tijela. Koristan je svim dobnim skupinama, od dojenčadi do starije dobi, onima koji se bave sportom rekreativno i vrhunskim sportašima.

Kako izgleda postupak rehabilitacije?

Rehabilitacija po DNS-u se temelji na procjeni terapeuta. Pregledom se vrši analiza držanja tijela i pokreta po zadanim testovima kako bi se pronašli uzročnici problema. Na temelju procjene provodi se individualna terapija s terapeutom. Klijenta se educira i izrađuje se individualni program vježbi kao nastavak terapije koja dovodi do oporavka.

Koliko tretmana je potrebno?

Ovisno o stanju i težini problema s kojim dolazite zajedno s terapeutom će se odrediti terapija koju trebate. Uobičajeno je da jedan tretman traje od 45 do 60 minuta.

Poboljšanje se osjeća već nakon prvog tretmana i obično je klijentima potrebno 3 tretmana, a u težim slučajevima 6, rjeđe je potrebno više. Svaki klijent će dobiti upute i vježbe nakon tretmana kako bi održavao svoje tijelo zdravim.

Trebam li ponijeti svoje medicinske dokumente i mogu li doći bez njih?

Medicinski dokumenti i dijagnoza liječnika su uvijek dobrodošli. Možete donijeti i starije dijagnoze. Uputit ćemo Vas ako je potrebno napravit dodatne pretrage.

Vaši medicinski dokumenti su čuvana tajna, donosite ih samo na uvid, mi ih ne zadržavamo i ne kopiramo, terapeut će prema njima samo napraviti zabilješke.

Zašto DNS?

DNS je najbrže rastuća metoda rehabilitacije u svijetu.
Tretmanom se pristupa cijelom tijelu a ne jednom segmentu i pronalazi uzrok problema.
DNS uči mozak održati kontrolu i stabilnost pokreta, što klijentu daje dugotrajne rezultate i mogućnost da sam upotrijebi naučeno kako bi mogao održati zdravlje svoga tijela.

Koliko košta rehabilitacija po DNS-u u vašem centru?

Naš cjenik možete pogledati ovdje https://somato-zg.eu/cjenik/

Pratite besplatno predavanje našeg terapeuta Marka Šole nahttps://sportsstudio.hr/zdrava-kraljezica-manje-boli-u-ledima/?cn-reloaded=1&fbclid=IwAR0RO7YzMeM8xBjwxtnVWqYkKabA5iJSsy64w8lrVkF-2RrKWriLLIL0axE

Đođite i upoznajte naše ljubazne terapeute te se uvjerite u djelotvornost našeg novog pristupa rehabilitaciji!

________________________________________________________________________________

 

Naručite se..


Prihvaćanjem ove privole i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom u ovaj kontakt obrazac pristajete na obradu niže navedenih vrsta osobnih podataka u svrhu koju označite u ovom obrascu. Opširnije o davanju privole i načinu upravljanja Vašim osobnim podacima možete pročitati na stranici: https://somato-zg.eu/prihvacanje-privole/. Podatke koje navedete u ovom obrascu koristiti ćemo isključivo u sljedeću svrhu (molimo označite kvačicom):
DaNe marketinške svrhe - dostavljanje informacija, ponuda i promidžbenih materijala o proizvodima i/ili uslugama

Za navedenu svrhu obrade, pristajem da me Somato d.o.o. kontaktira putem sljedećih komunikacijskih kanala (molimo odaberite):
DaNe Emailom na gore navedenu email adresu
DaNe Telefonskim pozivom na gore navedeni broj telefona

Upiši znakove: captcha