Sindrom karpalnog tunela

Rješavamo simptom karpalnog tunela ciljanim manulanim tehnikama i Dns metodom!  Naši stručnjaci će vas savjetovati za uspostavu pravilne ergonomije rada i po potrebi za ortopedska i druga pomagala koja bi vam ublažila simptome.

Sindrom karpalnog tunela

Najčešća neuropatija u gornjem dijelu tijela izazvana kompresijom živca medijanusa i gubitkom njegove normalne funkcije (klizanja) u karpalnom tunelu. Karpalni tunel je je koštano ligamentni tunel koji se satoji od karpalnih kostiju i palmarnih ligamenata u ručnom zglobu. Kroz taj kanal osim živca medianusa prolaze još i tetive za fleksiju prstiju i šake. Kategorizira se u repetitivnu ozljedu izazvanu prenaprezanjem. Simptomi karpalnog tunela se pojavljuju neovisno o pokretu, najčešće noću ili rano jutro. Kod kroničnih slučajeva pojavljuju se povremeni gubitci kontrole i osjeta prstiju.

Simptomi

Početni simptomi karpalnog tunela su trnci, utrnjenje i promjena temperature u području šake i prstiju. Najčešće se pojavljuju isprekidano s jačim simptomima preko noći pri spavanju i nerijetko remete san. Sindrom karpalnog tunela je  progresivan, ako se ne tretira, pa se simptomi pojačavaju u težini i frekvenciji sve do teških smetnji i razvojem slabosti i paralize prstiju ruke.

Novija istraživanja potvrđuju da poremećaj kretanja cijele ruke i ramena uzrokuju simptome u zglobu i prstima, a ne samo tunel u ručnom zglobu, kako se prvotno mislilo.

Liječenje

Istraživanja sindroma karpalnog tunela pokazuju da 40% pacijenata podvrgnutih operaciji opuštanja karpalnog tunela ima popratne nuspojave ili se potpuno ne vrate do stanja aktivnosti prije početka pojave sindroma karpalnog tunela.

Kako bi riješili problem sindroma karpalnog tunela moramo provjeriti položaj i gibanje cijele ruke, ramenog zgloba, prsnog dijela tijela i vrata da eliminiramo kompenzacije (nepravilne pokrete tijela) i ponovo uspostavili idealne pokrete.

 

Naručite se..


Prihvaćanjem ove privole i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom u ovaj kontakt obrazac pristajete na obradu niže navedenih vrsta osobnih podataka u svrhu koju označite u ovom obrascu. Opširnije o davanju privole i načinu upravljanja Vašim osobnim podacima možete pročitati na stranici: https://somato-zg.eu/prihvacanje-privole/. Podatke koje navedete u ovom obrascu koristiti ćemo isključivo u sljedeću svrhu (molimo označite kvačicom):
DaNe marketinške svrhe - dostavljanje informacija, ponuda i promidžbenih materijala o proizvodima i/ili uslugama

Za navedenu svrhu obrade, pristajem da me Somato d.o.o. kontaktira putem sljedećih komunikacijskih kanala (molimo odaberite):
DaNe Emailom na gore navedenu email adresu
DaNe Telefonskim pozivom na gore navedeni broj telefona

Upiši znakove: captcha